A HI-FOG® védelem

A tűz természetes ellensége!

Épületek

Ipar

Szerverterek

Közlekedés

Épületek Ipar Hajózás Közlekedés

Friss hírek

 • Magyar szálloda lett a világ legjobbja  2017. 01. 25.

  A világ legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor ismét közzétette a világ legjobb hoteljeinek listáját. Az első helyen az Aria Hotel Budapest végzett az utazóközösség véleménye alapján. Az elismerés a felhasználók valós tapasztalatai alapján adott, független, friss visszajelzéseken alapul.  A szálloda HI-FOG vízködös oltórendszerét a Ventor Tűzvédelmi Kft. tervezte és építette. A magyar főváros központjában mindössze […]

 • Rekordszámú résztvevő a Ventor-Minimax konferencián  2016. 06. 09.

  Immár harmadik alkalommal került megrendezésre  – 2016. május 31-én Tatabányán – a beépített oltóberendezés tervezőknek szánt Mérnök Kamarai továbbképzés, a Ventor-Minimax konferencia, amelynek ezúttal is a tatabányai Edutus Főiskola adott otthont. A rekordszámú, közel 160 résztvevő a regisztrációt követően színvonalas előadásokat hallhatott  a tűzvédelem aktuális kérdéseiről, a beépített oltóberendezések tervezési és jogi szabályozásának újdonságairól. Az […]

 • III. Ventor – Minimax Beépített Oltóberendezés Konferencia  2016. 05. 08.

  „ III. Ventor – Minimax Beépített Oltóberendezés Konferencia” – címmel megrendezésre kerül a hagyományosnak tekinthető, Szakmai továbbképzéssel összekötött rendezvényünk.   Témája: Beépített oltóberendezések korszerű alkalmazásai A konferencia időpontja: 2016. május 31. Helyszín: Tatabánya, EDUTUS Főiskola A épület földszinti nagyelőadó (Stúdium tér 1.)   Szakmai támogatók: Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozata TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Tűzvédelmi […]

 • Honlapunk megújult  2014. 07. 31.

    Kedves Látogató!   Honlapunk 2014 nyarán megújult. Kellemes böngészést kívánunk!

További hírek

Hi-fog referenciák

Az elmúlt években társaságunk több száz különféle HI-FOG rendszert épített be Magyarországon.

hi-fog rendszerÜgyfeleink között sok más mellett, vezető kereskedelmi bankok, a gyógyszer-, élelmiszer-, autó- és petrolkémiai ipar nagyvállalatai találhatóak.

Az Önöket érdeklő terület referenciáiról készséggel adunk felvilágosítást.

Magyarországi kereskedelmi bank informatikai terének védelme 9 zónában és több, mint 40 HI-FOG digitális gépterem oltó rendszerrel történik.

Magyarországon már 7 kereskedelmi bank védi HI-FOG rendszerekkel informatikai tereit!

 

hi-fog szerelés“In vivo” szerelés egy magyar kereskedelmi televízió digitális adóterében.

A védendő berendezések mind a szerelés, mind az oltás alatt folyamatosan üzemelnek.

2003-ban az oltásvezérlő rendszer karbantartása során a rendszer indítási parancsot kapott. A teljes térkitöltéssel járó lefújás során kb. 30 liter víz került az álmennyezet feletti és alatti terekbe. A működő stúdióban semmi nem károsodott, mind a lefújás alatt, mind azt követően valamennyi berendezés folyamatosan és hibátlanul üzemelt.

vízködA Richter Gedeon Rt. technológiai tereinek tűzvédelmi rekonstrukciója során a Ventor Kft. munkatársai HI-FOG MAU egységeket telepítettek fokozottan tűz- és robbanásveszélyes terekbe. A minden külső energiaforrástól független vízködös oltórendszerek alkalmazása nagyban növeli a területen dolgozók munkabiztonságát.

A rendszerek által alkalmazott nagynyomású vízköd rendkívül kevés desztillált víz használatával nagy hatékonyságú tűzelnyomást biztosít.

A HI-FOG rendszerek alkalmazásával a nagy tisztaságot követelő gyógyszergyártási követelmények zavarása nélkül vált lehetségessé a technológiai rendszerek és az ott dolgozók védelme.hi-fog a mol-nál

Az oltórendszereket nagyérzékenységű, gyorsreagálású lángérzékelők indítják minden késleltetés nélkül. A rendszerek működést követő ismételt üzembeállítása gyors és olcsó.

A környezetbarát beruházás hosszútávon is biztonságos, hiszen – ellentétben több oltógázzal – a tiszta víz, mint oltóanyag soha nem kerülhet tiltólistára.

Sikeres üzemi tesztet követően átadásra kerültek a MOL RT. egyik gázturbinájának tűzvédelmére beépített HI-FOG MAU rendszerek.

A magyar olajtársaság, környezetvédelmi programjának részeként hasonló egységekkel kívánja lecserélni a kompresszorállomásain lévő valamennyi turbina oltórendszerét.

hi-fog rendszerFüstérzékelővel elővezérelt sprinkler szórófejes HI-FOG rendszer védi európa egyik legnagyobb bankjának magyarországi trezorját.

Az alkalmazott, minden külső energiaforrástól független HI-FOG GPU szivattyúegység mind az FM, mind a VdS által minősített és jóváhagyott.

A nagy tűzbiztonság mellett a rendszer előnye, hogy a másodlagos – füst, víz – károkat is minimalizálja.